Nek-, schouder- en rugmassage

Vaak uiten spanningen zich in een gevoel dat het bovenlichaam volledig vast zit. Het hoofd en de armen bewegen wordt dan steeds meer pijnlijker en de spieren dreigen steeds stijver te worden.

Door een verkeerde houding kunnen een of meerdere spieren in de nek of schouder overbelast raken. De pijn kan zich echter uiten op een andere plek. Het is dan zaak om uit te vinden vanuit welk punt de oorspronkelijke problemen zijn ontstaan en die dan te behandelen. Vaak voelt men zelf al dat er ‘knopen’ zitten in bepaalde delen van de spieren. Deze verhardingen zorgen er voor dat de spier niet meer soepel kan bewegen en leiden vaak tot pijn in delen van het lichaam waar verbindingen met andere spieren zitten. Vanuit de rug heeft elk mens een complex systeem van spieren die met elkaar in verbinding staan.

Tijdens de massage wordt nagegaan waar de plekken zitten die uw pijn of ongemak verzorgen. Daarbij wordt door druk met de duimen en/of de ellebogen alsmede met gebruikmaking van massageolie de spieren weer soepel gemaakt. De ‘knopen’ in de spieren worden door middel van druk verwijderd.